
רז כהן
ניהול מוזיקלי
יליד ישראל. חבר התזמורת הסימפונית ראשון לציון. כיהן כצ'לן ראשון בתזמורת הסימפונית חיפה ובתזמורת הקאמרית הקיבוצית, עמן גם הופיע כסולן. היה חבר באנסמבל "מוסיקה נובה". הצטרף לרביעיית ראשונים כ-3 שנים לאחר היווסדה. השתתף בפסטיבלים שונים כגון טנגלווד, ספולטו, "צלילים במדבר", "קול המוסיקה בגליל העליון", ופסטיבל שלזוויג הולשטיין. מרבה להשתתף בקונצרטים בסדרת "אתנחתא" בשידור חי מאולם הנרי קראון בירושלים. בשנת 2006 יזם ויסד את השוברטיאדה הישראלית, ומכהן כמנהלה האמנותי. בשנת 2009 התמנה לעורך הסדרה "קאמרי בצהרי שישי" בהיכל התרבות ראשון לציון. בוגר אוניברסיטת ת"א ואוניברסיטת ייל, ובעל תואר דוקטור מאוניברסיטת ניו-יורק בסטוני-ברוק. עם מוריו נמנים אורי חן, עוזי ויזל, אלדו פאריזו וטימותי אדי.

בנג׳מין אפל
בריטון
"נכון לעכשיו הוא המוביל את הדור החדש של זמרי הלידר", אומר מגזין המוסיקה הבריטי גרמופון על זמר הבריטון בנג'מין אפל, הרושם הצלחות על במות הקונצרטים, באולמי הרסיטלי ובבתי האופרה. אפל נמנה בשנים 2016-2014 עם סגל אמני הדור הצעיר של הביביסי; היה כוכב עולה בתכנית "ECHO" בשנים 2016-1015 והופיע במרכזי המוסיקה החשובים באירופה בהם מרכז ברביקן, לונדון, הקונצרט האוס וינה, הקונצרטחבאו אמסטרדם, הפילהרמוני פריז וקלן, אולם לייס המבורג. אולם ויגמור זכיה אותו בתואר כוכב עולה והחל ממאי 2016 הוא חתום על חוזה בלעדי עם חברת סוני. הוא למד ברגנסבורג ובבית הספר הגבוה לאמנויות הבמה במינכן ובבית הספר גילדהול בלונדון, למד בהדרכתו של דיטריך פישר דיסקאו. לאפל הופעות רבות בהפקות אופרה ובאולמי קונצרטים כאמן רסיטלים הופיע באולם "קרנגי" בני ויורק, בפסטיבלי המוסיקה בראוויניה (ארה,ב), ריינגאו (גרמניה) ואוקספורד. הוא מופיע בקיבועת באולם ויגמור, בשוברטאידות הוהנמס (אוסטריה) ושוורצנברג (גרמניה). הוא מרבה להופיע עם הפסנתרנים גרהאם ג'ונסון, מלקולם מרטינו, הלמוט דויטש, מרטין שטרפלד וג'יימס באייה, איתו אף הוציא לאור תקליטור "שעות ימים, נצח" משירי היינה שהולחנו על ידי מלחינים שונים. בתקליטורים אחרים, דואטים של שומן ומנדלסון עם הזמרת אן מאריי, ושירי שוברט באולם ויגמור עם גרהאם ג'ונסון.
(Photographer: Lars Borges)

גראהם ג׳ונסון
פסנתר
גראהם ג'והנסון מוכר כאחד הפסנתרנים המלווים החשובים בעולם כיום. הוא נולד ברודזיה (זימבבווה, היום) ולמד בלונדון בשנת 1967, באקדמיה המלכותית, בין היתר בהדרכתם של ג'ראלד מור וג'פרי פארסונס. בשנת 1972 היה לפסנתרן הקבוע בכיתות האמן של פיטר פירס ב"מלטינג, סנייפ", ובעקבות פגישותיו עם בריטן התחזקה תחושתו שהוא יתמחה בתחום הלווי. בשנת 1976 יסד את "Songmakers' Almanac ", מסגרת לבצוע ולמחקר של מוסיקה קולית בלווי פסנתר, אתו בצוות המייסדים היו הזמרים פליסיטי לוט, אן מאריי, אנתוני רולף ג'ונסין וריצ'רד ג'קסון. מסגרת זו הפיקה לאורך השנים יותר ממאתיים וחמישים תכניות שונות. בין הזמרים שעבדו עם גראהם ג'ונסון סר תומס אלן, ויקטוריה דה לוס אנג'לס, אלי אמלינג, ארלין אוז'ה, איאן בוסטרידג', בריגיטה פסבנדר, מתיאס גרנה, תומס המפסון, סיימון קינליסייד, אנג'ליקה קירשלגר, פיליפ לנגרידג', סריי לייפרקוס, אדית מאטיס, לוצ'יה פופ, מרגרט פרייס, כריסטוף פרגארדיין, דורותיאה רשמן, כריסטופר מלטמן, קייט רויאל, כריסטין שייפר, פטר שרייר, אליזבט שוורצקופף ושרה ווקר. לגראהם ג'ונסון קשר מיוחד עם אולם "ויגמור" בלונדון, הוא ערך והגיש תכניות מאז חנוכתו המחודשת ב-1992, ובשנת המאה ב-2001. הוא היה יו"ר חבר השופטים של "תחרות הזמרה של ויגמור הול," מיום היווסדה. קשר מיוחד נוסף יש לג'ונסון עם חברת ההקלטות "היפריון". הוא ערך וניגן בסדרת 37 התקליטורים הכוללים את כל שירי שוברט, מפעל הקלטות המהווה ציון דרך בתולדות ההקלטות. בדרך דומה ראו אור כל שירי שומן. במקביל נמשכת הקלטת מכלול שיריהם של המלחינים שוסון, שאברייה, פורה. לכל התקליטורים מצורפות חוברות ההסבר שהוא עורך, חוברות שיצרו דפוס חדש בתחום ייחודי זה. עוד הקליט לחברות סוני, המוניה מונדי, פורלן, BMG, EMI, .DGG הוא זכה בפרסים "גרמופון" ארבע פעמים. עוד זכה בתארי כבוד של החברה הפילהרמונית המלכותית בלונדון, האקדמיה השוודית למוסיקה. הוא מחברם של הספרים "אלמנך יוצרי השרים: עשרים שנות רסיטלים בלונדון", "המדריך לשיר הצרפתי" ( שניהם בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד), "המוסיקה הקולית של בנג'מין בריטן" בהוצ' גילדהול ו"גבריאל פורה – השירים ומשורריהם." המלכה אליזבט העניקה לו תואר "חבר מסדר האימפריה הבריטית" OBE וממשלת צרפת העניקה לו את התאור אביר מסדר האמנויות והספרות. גרהם ג'ונסון הוא עמית כבוד של החברה הפילהרמונית המלכותית ודוקטור לשם כבוד של אוניברסיטת דרהם. הוא נמנה עם צוות מורי בית הספר למוסיקה ולאמנויות הבמה גילדהול בלונדון ובמהלך ביקורו זה, הראשון בישראל, מעניק המרכז למוסיקה ירושלים לגראהם ג'ונסון אות על מפעל חיים בתחום החקר והביצוע של השיר האמנותי.

דניאל גורטלר
פסנתר
הפסנתרן דניאל גורטלר- הופיע כסולן עם תזמורות חשובות, ביניהן הפילהרמוניות של לונדון, צפון מערב גרמניה, ישראל, הסימפוניות של ברלין, רדיו בוואריה, אטלנטה, יוסטון, סן חוזה, סן פרנסיסקו, בוכום, הישראלית ראשון לציון, חיפה, ירושלים, תזמורת לוקסמבורג, תזמורת העולם החדש, הסינפונייטה הישראלית באר שבע, הקאמרטה הישראלית ירושלים. גורטלר ניגן תחת שרביטם של זובין מהטה, ולרי גרגייב, כריסטוף אשנבך, מייקל טילסון תומס, יואל לוי, מנדי רודן, סטיבן סלואן, יורי אהרונוביץ',יואב תלמי, פרנץ ולזר-מסט, מנפרד הונק, לאוניד גרין, יוסטוס פרנץ, דן אטינגר, אילן וולקוב ונעם שריף. ניגן רסיטלים בניו יורק ב 92Y, במוזיאון המטרופולין, במוזיאון היהודי, בלינקולן סנטר וב"סימפוני הול";בפריז במוגאדור; בלונדון באולם ויגמור, בסיורי קונצרטים בקוריאה, בתורכיה, ביפן ובישראל ובפסטיבלים של יוסטון, לוצרן, ישראל, מונפלייה ושלזוויג-הולשטיין. הוא מנגן בקביעות עם אמנים דיוויד גארט, גיורא שמידט, סטיבן איסרליס, בו סקווס, סילביה שוורץ, שרון רוסטורף-זמיר, דניאל יוהנסן, טליה אור וסיוון רותם. הופיע באירוע שבו אירח הנשיא פרס את הנשיא בוש, ואת ראשי הממשלה בלייר ואולמרט. בין הקלטותיו, "מבעד לוורדים" (של מרק נייקרוג) עם פנחס צוקרמן, סונטות עם ניקולאי זניידר, שירי שוברט עם הזמרת שרון רוסטורף-זמיר (מועמד לפרס אמי בארה"ב); אלבום כפול של יצירות שומן ויצירות מנדלסון. דניאל גורטלר למד בהדרכתם של נעמי הכהן, אריה ורדי וכריסטוף אשנבך. בין הפרסים בהם זכה: פרס שני בתחרות מינכן, פרס שלישי בתחרות ז'נווה כשהיה בן 19, בפרסי באכאוור וקלרמונט. נמנה עם זוכי מלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל. דניאל גורטלר נמנה על סגל המורים בבית-הספר למוסיקה על שם בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב ומחלקה למוסיקה ע"ש שטיינהארדט באוניברסיטת ניו יורק. רבים מתלמידיו זוכים בפרסים רבים בישראל ובחו"ל ובהכרה בינלאומית רחבה.
(צלם: איתן טל)

שלישיית הפסנתר "ליסנדר"
ליזה סטפנובה, פסנתר | איתמר זורמן, כינור | מייקל כץ, צ'לו
את השלישיה יסדו חבריה בשנת 2009 עוד כשהיו שלשתם תלמידים בבית הספר למוסיקה ג'וליארד וכבר באותה שנה הופיעו השלושה במכסיקו. את השם "ליסנדר" שאלו חברי השלישייה מדמות ב"חלום ליל קיץ" של שקספיר. הם למדו בהדרכתם של הכנרים רונלד קופס, חבר רביעיית ג'וליארד, חיימה לארדו משלישיית קליכשטיין-לרדו-רובינסון והפסנתרן סימור ליפקין. השלושה נגנו בכיתות אמן של אלפרד ברנדל ושל האחיות אידה ואנני קאוואפיאן. השלישיית זכתה בפרסים ראשונים בתחרות פישהוף הלאומית למוסיקה קאמרית (2010), בתחרות קולמן להרכבים קאמריים ובתחרות אריאגה למוסיקה קאמרית (שתיהן ב-2011). בתחרות ויקטור אֶלמלא של גילדת אמני הקונצרטים (2012) זכו השלושה בפרס הראשון ובהצטיינות יתרה ומבקר ה"סטראד" ציין לשבח את "השלישייה המהוללת, את נגינתם המרגשת, בהירות הצליל, את עושר הדמיון ואת מגוון הצבעים שהיא מפיקה". בשנת 2014 ראה אור התקליטור הראשון של "ליסנדר" שנקרא "אחרי חלום" ובו יצירות של ראוול, היידן, שוברט, טורינה ומשה זורמן, זכה בביקורת מהללת ב"ניו יורק טיימס".
שלישיית "ליסנדר" מופיעה במגוון תכניות ולצד רפרטואר קלאסי מובהק חבריה מזמינים יצירות חדשות להרכב ובשנתיים האחרונות ניגנה בביצעוי בכורה עולמיים יצירות של רינאלדו מויה, מלחין ונצואלני-אמריקני, יקובּ צ'יופינסקי וארבע יצירות של מלחינים ילדים שנכתבו בהשראת דמויות מהמחזה "חלום ליל קיץ". מפת ההופעות של ליסנדר מכסה מדינות רבות בארה"ב, סדרות יוקרה קאמריות, פסטיבלים בהם גם "בעיקר מוצרט, בניו יורק והופעות באולמות מרקין ואליס טאלי בניו יורק, מרכז קנדי בוושינגטון ועד אולם ספריית קלארק באוניברסיטת קליפורניהUCLA. בשנה שעברה החלה השלישייה להופיע גם באירופה. הופעתם הראשונה היתה בפסטיבל קופנהגן.
